Kövess...

Gőzerővel küzdünk az üzemanyaglopások ellen

A növekvő üzemanyagárak egyre nagyobb terhet raknak minden járműveket használó vállalkozásra. Így az üzemanyag, mint jelentős költségtényező kiemelt figyelmet és kezelést igényel. Sajnos a benne rejlő potenciált és pénzt az illetéktelen felhasználók is felismerték és elmondható, hogy szinte nincsen olyan vállalkozás, amelyet ne érintene ez a probléma.

A tapasztalatok és statisztikák azt mutatják, hogy a teljes üzemanyag mennyiségének 5 százalékát lopják el a „szemérmesebb” és 10 százalékát a „gátlástalan” tolvajok. Az utóbbi esetben körülbelül ezer kilométer megtételéhez szükséges üzemanyag mennyiséget jelent kamiononként. Mindez egy ötven darabos flottával rendelkező közepes méretű fuvarozó cég esetében a havi ötmillió forint kárt is elérheti, ami éves szinten 60 millió forint. Ez az összeg 12 alkalmazott éves bérének felelhet meg, vagy 600 ezer kilométerre elég gázolajat lehetne vásárolni, amivel 15-ször körbe lehet autózni a Földet.

Az eltulajdonított üzemanyag egy része az elkövetők által kerül felhasználásra, másik része pedig a feketepiacon kerül újból értékesítésre. Üzemanyagfesték használatával mindkét esetben jelentős mértékű visszaszorítás érhető el.

Az üzemanyag festése elrettentő hatást gyakorol mind eltulajdonítás esetén, mind pedig az esetlegesen eltulajdonított üzemanyag feketepiacon történő értékesítése esetén. A megfestett üzemanyag egyáltalán nem, vagy csak sokkal nehezebben értékesíthető jellemzően egy olyan áron, amin az eltulajdonító már elgondolkozik azon, hogy lebukás esetén állása elveszítése, illetve a jogi következmények megérik-e ezt a kockázatot.

Megoldás az üzemanyaglopás ellen!

Hogyan működik és milyen előnyökkel jár a használata?

 • 01

  Pszichikai hatás

  A színezék használata egy erős visszatartó erőt képez, mivel egyértelmű jele az erősebb kontrollnak.
 • 02

  Elértéktelenedés

  A fekete szín gyengébb üzemanyag minőséget szimbolizál. Ön venne fekete színű üzemanyagot másodkézből?
 • 03

  Bizonyíték

  Tettenérés esetén egyértelműen beazonosítható az eredet, cáfolhatatlan bizonyítékot képez.
 • 04

  Egyszerű

  Használata egyszerű. Nem igényel nagy beruházást, fejlesztést, képzést.
 • 05

  Biztonságos

  Bármely járműtípusban biztonságosan használható.
 • 06

  Ár/érték

  Alacsony bekerülési költségével ár/érték arányban nagyon jó.